Home » Channels » CBS » The Mentalist – 2×19 “Blood Money”

The Mentalist – 2×19 “Blood Money”


Vorbe de duh de la Patrick Jane. O sa-i recomand serialul avocatului meu. 😀

Kill Wayne Rigsby! Really?

Inceputul e absolut bestial, te zguduie practic din temelii, iar episodul e construit cu o precizie inginereasca atunci cand vine vorba de plot. Practic au pus totul cap la cap intr-un mod foarte inteligent, si nici nu te streseaza, cum fac de obicei episoadele care incep cu “n hours/days/months/years/decades/millenia-vezi stargate- earlier”.

Jane e absolut magistral, cu Judge Dredd cu tot (il chema Hildred de fapt), si chiar daca la final are de plata 16000 de coco, eu zic ca sunt 16000 de coco foarte bine cheltuiti.

S-a demonstrat stiintific faptul ca majoritatea oamenilor, adica mai mult de 99% din ei, folosesc mai putin de 10% din capacitatea creierului, fapt care ii face incapabili de a efectua doua activitati in acelasi timp. Napoleon era singurul om care avea aceasta abilitate. Era faimos pentru faptul ca statea pe cal si se uita la stanga. Patrick Jane face ceva asemanator in aceasta imagine, dovedind astfel ca e net superior ca inteligenta plebeilor din jurul lui. 😀

Tot spectacolul din sala de judecata a fost un deliciu, si prima oara, si a doua oara, ca sa nu mai vorbesc de procesul intentat lui Jane, care a fost cireasa absoluta de pe tortul procedural al episodului. Lisbon suspendata, tot din vina lui, Cho ridicat in postul lui Lisbon pe durata suspendarii ei (si absolut magistral momentul cu nisipul si concluzia lui Cho “e nisip de rau, nu de mare”, “De unde stii?”, “Suntem in Sacramento, n-avem mare, doar rau! ” 😀 Mortal!), si mai apoi capturarea lor si faptul c-au fost dusi departe, toate au fost de-a dreptul hilare, si episodul a ridicat mult stafeta fata de ultimele, care dupa ce c-au fost rare, adica s-au difuzat din an in pasti, au avut mari probleme de scenariu.

Cho Versus Predator

Oh, da. Si babuta a jucat magistral. Personal, cand vad actori din astia batrani cat de bine pot sa joace la o asa varsta, ma intreb de ce naiba astia tineri nu se descurca. Deci batranica aia, cand o vedeam in scaunul cu rotile ziceam ca-i sclerozata efectiv, damblagie si aiurita cu totul. Dar cand s-a ridicat lucida din el, dand ordine stanga-dreapta la toti rugby-stii (cum naiba scriu “ruibisti”? Later Edit: am gasit, “rugbisti”, e-n DEX 😀  ) aia de langa ea, mama dumnezeule, parca era Tanti Corleone nu alta. Super actorie, nu alta.

Cazul in sine a fost relativ banal, insa toata ameteala asta cu judecati, acuzati, inculpati, avocate bune, avocati rai, si vanatori amatori l-a aromat, a fost ca si condimentele pe friptura de porc. Asteptam episodul urmator si o eventuala friptura de miel, care e buna prin definitie, n-are nevoie de condimente. Si un Red John acolo?

Ziceti voi ca nu-i Donna Pinciotti intreaga. Prevad un remake...

P.S.: Apropo, nu vi se pare ca Van Pelt seamana cu Donna Pinciotti din That 70s Show? Nu stiam eu de unde imi pare cunoscuta atunci cand am vazut-o prima oara. Si By the way, daca ar fi sa se faca un crossover The Mentalist cu That 70s Show, stiti cum s-ar numi episodul? Red Forman! 😀 Epic Win!!!!

Valar Morghulis!

Advertisements

One thought on “The Mentalist – 2×19 “Blood Money”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s